Vandpest udkom i papirudgave i 1993, og blev hurtigt kendt som Danmarks første økoroman. Romanen fortæller om historien om Beatrice, der sammen med sin eventyrlystne mand malcolm tager på en ballonrejse. Ballonen strander midt i en katastroferamt natur, hvor havene er begyndt at mutere: "Ambrasekreter fra små døde hvaler hænger i søen. Hvalerne ligger spredt ud over søen, blærene i deres indvolde svulmer op, blærerne fortrænger karperne, vandet, saltet og bølgetoppene.” Alene og isolerede i den kaotiske natur bor ægteparret Mikael og Agnes med deres datter, Kate, efter at være flygtet fra en forfærdelig forbrydelse

Romanen havde i sin første udgave  to introducerende kapitler om personernes barndom og ungdom, samt en række små citater og tegninger taget fra naturvidenskabelige værker i margenen. Disse citater kommenterer sideløbende handlingen og personerne. I den digitale udgave er både de indledende kapitler og citaterne lagt ind som hyperlinks, så romanen får en ny fornemmelse af dybde ved at de forskellige lag  i fortællingen konkret ligger over og under hinanden.

Vandpest nu i digital udgave med hyperlinks

Vandpest udkom som papirbog i 1993; nu er den tilgængelig som ebog med hyperlinks.

Forfatteren havde dengang en forestilling om, at teksten kunne læse i flere lag, der lå som et arkæologisk sediment under hovedteksten. På grund af papirbogens begrænsninger var den oprindelige udgave kun en tilnærmelse til forfatterens oprindelige ide. Med den digitale udgave er det blevet muligt at dele af teksten ligger som hyperlinks, således at teksten nu kan læses i lag der ligger over og under hinanden og tilbyder nye læsemåder. 

 

Det er baseret på ideen om, at der ikke kun er én kronologisk læsevej gennem teksten med et særligt hierarki, men at teksten byder sig til som et rum, man kan gå på opdagelse i.