Oh, Romeo er en klassisk samtidsroman om to unge menneskers overvældende og umulige kærlighed, skrevet over William Shakespeares tragedie Romeo og Julie. 

En realistisk samtidsroman om kærligheden mellem to unge, som ikke engang selv tror, at de kan forelske sig i hinanden.

 Julie er ph.d.-studerende retsmediciner og single. Hun bor alene i en lejlighed med balkon på Sankt Hans Torv på Nørrebro i København. Veninderne er begyndt at få børn, og Julie føler sig ensom og forkert.Romeo er indvandrer fra Iran. Han kører taxa, men kunne godt tænke sig at læse til læge. Inden familien flygtede til Danmark var Romeo drengesoldat som 10-årig, og det er hans skyld familien flygtede.Julies forældre bor i en murermestervilla Søborg, som Julies far selv har bygget. Han er borgmesterkandidat for Dansk Flagparti og er stærk indvandrer kritisk. Men hvor faren går den politiske vej, foretrækker Julies bror Tybalt volden.En aften, hvor Julie og Tybalt har været i byen sammen og Julie har drukket for mange shots, glemmer Julie sin taske i en taxa. Dagen efter ringer Romeo på Julies dør for at aflevere tasken, og hun inviterer ham på mad.Romeo og Julie forelsker sig vildt og hengivent, og beslutter at gifte sig selvom de begge holder deres kærlighed skjult. Men som hos Shakespeare kan kærligheden være nok så stærk, familiens krav er stærkere. Romanen foregår i efteråret 2005 i København, og der er mange referencer til Danmark 2005. Merete Pryds Helle har skrevet en gribende og troværdig tragedie om kærlighedens vilkår . Sproget er smukt og sanseligt og alligevel knapt og præcist. "Oh, Romeo" er en politisk roman om kulturforskelle og manglen på forståelse for "de andre", men mest af alt er det en roman om den store, ægte kærlighed. 

       

 

 

 


Hjerterne bløder både råt og effektivt i Merete Pryds Helles stramme gendigtning af Shakespeares tåreperser over alle – Romeo og Julie.
— Lise Garsdal Politiken

Mennesker har altid deres menneskelighed til fælles, selv i de til tider hadefulde kultursammenstød.
— Jon Helt Haarder Jyllandsposten

Anmeldelse i Politiken

Anmeldelse i Information

Anmeldelse i Kristeligt Dagblad

Anmeldelse petersejersen - blog

Anmeldelse Berlingske Tidende

Oh, Romeo blev dramatiseret og opsat som teaterstykke af Teatret Masken. Forestillingen blev nomineret til en Reumert.