YourFry

 

 

 

 

 

YourFry; er det digital invitation og innovation, et reklamestunt, en generøs gestus, ægte interaktivitet, et flop?

 

Stephen Fry er, ud over sine mange andre talenter, nysgerrig efter at udforske de digitale medier. Han lavede sidste år en app, Headcasts, som består af små podcasts, hvor Fry causerer over aktuelle emner, som så er ledsaget af en animation af en talende Fry. Indholdet af  er typisk Frysk, men på grund af det korte format bliver mest lidt uinteressante anekdoter. Animationen, som skulle være det nye, er heller ikke særlig interessant, hvis man er vant til at se computerspil; men man alligevel give holdet bag en cadeau for at forsøge at opfinde det nye Headcastformat, som måske kan bruges til mere interessante ting.

Nu har Fry så kastet sig ud i et nyt projekt, YourFry; ”a digital storytelling project for everyone.” Her lægger Stephen Fry og forlaget Penguin uddrag fra Frys bøger The Fry Chronicles og More Fool me ud som tekstfil, med tilhørende små oplæsninger af dele af teksten, læst med Frys egen vidunderlige stemme, samt nogle fotos – af Fry. Meningen er så, at en masse digitale innovative mennesker skal tage dette materiale og gøre det til deres egen digitale version, som de så skal videooptage og sende ind til en jury; der så vælger de bedste ud. Det er måske ingen overraskelse, at Stephen Fry selv sidder i dommerpanelet.

 

Det er på samme tid generøst, anderledes og selviscensættende; det lugter af, at PR afdelingen på Penguin skulle finde en måde at udbrede kendskabet til Fry og hans bøger, og at de gerne vil have en masse gratis ideer fra innovative hoveder. Samtidig er der noget modigt og interessant ved projektet. At tillade andre at iscenesætte og fortolke sit eget liv er vel også at stille sig hudløst til rådighed.

Det bliver spændende at se, hvad der komme ud af projektet, for kun det vil vise, hvilket værd ideen har. Fry skriver at de ønsker, det skal være en global begivenhed, og det kan da være interessant at se fortolkninger fra hele verden af en ikonisk britisk homoseksuel mands liv.

 

Hvis nogen ønsker at deltage, går man ind på yourfry.com og downloader materialet. Man skal helst melde sig til, når man ved man vil deltage, og uploade sin endelige video inden 1 december 2014.

Touchbooks Kritik modtager meget gerne oplysninger om eventuelle deltagere og jeres projekter.

 

 

 

 

Uddrag fra YourFry:

 

 

“C is for C12H22O11

 

… for Cereal

… for Candy

… for Caries

… for Cavities

… for Carbohydrates

… for Calories

The breakfast table was where the seeds of my sorrow were sown. I am sure that I am right in locating my first addiction here. Sugar Puffs were the starting link in a chain that would shackle me for most of my life. To begin with, as you might imagine, they were a breakfast habit. But soon I was snacking on them at any time of day until my mother began to sigh at the number of packets she was forced to buy. I would eat the sweet pellets loose from the box. One after the other, without stopping, into the mouth they would go. I was like an American at the cinema with popcorn: eyes glazed, hand rising and falling pack-to-mouth, pack-to-mouth, pack-to-mouth like a machine.”

 

Uddrag fra: Stephen Fry. “Stephen Fry Sampler.” iBooks. https://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewBook?id=72C18E9EA936B673434F194B459892AD