Hulda VII - en undervisningapp i de nordiske sprog

sc552x414.jpeg
 

 

Hulda IV er en app til iPad. Den er et interaktivt sprogspil beregnet på børn i folkeskolens sidste klasser. Spillet giver en forståelse af de nordiske sprog og viden om de forskellige landes kultur. Hulda er tilgængelig til dansk, svensk, færøsk, grønlandsk, norsk, finsk og islandsk.

Appen er på alle de syv nordiske hovedsprog, med mulighed for at få et kendskab til de øvrige seks sprog. Efter en introducerende tegneserie kan eleverne rejse til de syv nordiske lande. Her møder de i hvert land fire kulturpersonligheder; såsom Selma Lagerlöf, Linus Torvald, Tycho Brahe, Jon Gnarr, Peer Gynt, Samuel Kleinschmidt og Edward Fuglø. Eleven kan læse om de i alt 28 personer, mens teksten bliver læst på originalsproget. De kan på den måde sammenligne de andre nordiske sprog med deres eget, og træne sprogforståelse og lære at skelne mellem de forskellige nordiske sprog. Til hver kulturpersonlighed er der tilhørende spørgsmål, hvor eleven kan afprøve sin tekstforståelse og viden. Til sidst er der for hvert sprog mulighed for at høre forskellige dagligdags ord og vendinger, og eleven kan optage sig selv og aflytte, hvordan de selv udtaler de ord.

Appen her gratis; følg linket her til iTunes. Vær opmærksom på : Den virker kun på iPads. Det kan tage op til 15 minutter at downloade billederne.